Norrsken Foundation

Kontakta oss

Norrsken House är en teknikhub som samlar drygt trehundra sociala techentreprenörer under samma tak. Adressen är de gamla spårvagnshallarna i Stockholm. När Norrsken Foundation skapade interiören inför inflyttningen januari 2017, valde de Meetech för AV-lösningarna.

– Vi är otroligt nöjda. De har inte bara levererat det vi bad om, utan förstått våra utmaningar och sett nya lösningar, säger Frida Siwe, CFO på Norrsken Foundation.

Den icke vinstdrivande stiftelsen Norrsken Foundation, grundad av Niklas Adalberth från Klarna, investerar i sociala techföretag – bolag som med hjälp av teknik försöker göra världen bättre. Tekniken var en central del när Norrsken House skulle inredas och utrustas inför startup-bolagens ankomst.

– För oss var enkelhet viktigt. High tech i alla ära, men det ska fungera utan krångel och komplicerade instruktioner. Meetech kunde erbjuda oss den bästa och enklaste lösningen, berättar Frida.

Meetech installerade kompletta audiovisuella lösningar i arton av mötesrummen i form av skärmar, högtalare, bordsbrunn och styrsystem. AV-skåpen specialdesignades för Norrsken House. Den gemensamma caféytan ljudsattes och signageskärmar placerades ut över den 2 400 kvm stora lokalen. Större delen av lokalen utgörs av ett öppet kontorslandskap där det ordnades med bild- och ljudlösningar för arbetsstationerna. Fotostudion utrustades med skärmar, foto- och VR-utrustning.

– Meetech såg våra behov tydligare än vi själva gjorde. De har inte bara levererat det vi bad om utan förstått våra utmaningar och sett nya lösningar. Av oss får de tio av tio möjliga poäng.

”Vi är otroligt nöjda. De har inte bara levererat det vi bad om, utan förstått våra utmaningar och sett nya lösningar.”

Inne i Norrsken House finns även två eventytor. I den största, Town Hall, monterades en stor tross i taket med laserprojektor, stora högtalare och basar, scenljus, discoljus och projektionsduk. De installerade även ett avancerat styrsystem med touchpanel och mikrofoner. Och – Samsungs första 98” skärm i Europa.

– Skärmen var inte ens tillverkad när den beställdes men Meetech löste det och förhandlade med Samsung å våra vägnar. Det underlättade väldigt mycket för oss.

Installationerna i Town Hall får med beröm godkänt:
– Vi har redan haft ett debattseminarium och flera festliga tillställningar på den nya eventytan, och vi kan konstatera att Meetech lyckades skapa en lösning som klarade båda eventen galant.

Norrsken Foundation upplevde att Meetech tog ett helhetsansvar för att deras leverans skulle vara klar i tid, oaktat andra leverantörer, och att de arbetade proaktivt från start, berättar Frida.

– De hade samma engagemang och ansvarskänsla som om de vore en avdelning i vårt företag och var väldigt bra att samarbeta med. Vi är mycket nöjda med valet av produkter och de lösningar de tog fram särskilt för oss. Inte minst är allt precis så enkelt och lättskött som vi ville ha det. Det besparar oss mycket tid och resurser. Jag kan definitivt rekommendera Meetech till andra företag, avslutar Frida.

×

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.